Po převzetí balíku od kurýra a jeho rozbalení uložte zavakuované hovězí maso co nejdříve do lednice. Je nezbytné, aby v lednici byla udržována teplota maximálně 5 °C (ideálně 1 °C). Pro přesné sledování teploty si pořiďte teploměr.
Zkontrolujte datum spotřeby uvedené na etiketách jednotlivých steaků. Při skladování masa v teplotě 0–5 °C Red Meat garantuje trvanlivost 7 dní od expedice. V rámci těchto sedmi dní je potřeba maso tepelně upravit a zkonzumovat.
Pokud dopředu víte, že maso nebudete připravovat během zmíněných sedmi dní, ihned po vybalení ho zamrazte. Ideálně na teplotu −18 °C.
Až přijde ten správný čas, vyjměte maso z mrazáku a pomalu ho nechte rozmrazit v lednici. Tento postup zajišťuje zachování struktury a chuti masa a předejde množení bakterií. Vyhněte se rozmrazování při pokojové teplotě.
Po rozmrazení masa je nutné ho v rámci několika hodin tepelně upravit. Opětovné zmrazení není doporučeno.